top of page

In coronatijd gaan de koeken van bakker Edwin Klaasen met de post.

Bakker Edwin Klaasen stortte zich in tijden van lockdowns en sociale isolatie op een oud recept: de gevulde koek.

Nu stuurt hij de koeken door heel Nederland met de post.

Toen alles kwam stil te liggen in de horeca, dacht de bakker en auteur van bakboek ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’: wat nu? “Ik werd bewust van mijn afhankelijkheid van het foodservice kanaal, door enkel brood te leveren aan horeca en sterrenrestaurants”, vertelt Klaasen het ANP. In de eerste lockdown begon hij met het bakken van gevulde koeken, naar een oud recept dat hij nog had liggen.

Al snel kwamen er via social media veel aanvragen naar de nostalgische koek. “Iedereen zat thuis en werd door de koek gevuld door warme herinneringen aan vroeger, door verlangens naar het oude normaal. Doordat iedereen thuiswerkte of in quarantaine zat, besloten we om koeken per post te verzenden.”

In-coronatijd-gaan-de-koeken-van-bakker-

Bron: Horecava  Aangeboden door: ANP Nederland Gepubliceerd op: 12 maart 2021

Wandelroute

Op dit moment zijn er bijna 19 duizend koeken gebakken. Niet alleen thuiswerkende Nederlanders bestellen gevulde koeken via de post, ook veel delicatessenwinkels en horecazaken hebben steeds meer vraag naar de koeken. “Een restaurant aan een wandelroute die koffie to go schenkt, wil nu 500 koeken per week”, zegt zaken- en liefdespartner Vivian Blinksma, die de drijvende kracht is achter het koekeninitiatief.

Om 7 uur ’s ochtends start de bakker op, tegenwoordig in de keuken van een bekende die een groot cateringsbedrijf heeft. De koeken worden een keer per week ambachtelijk gebakken en meteen verzonden. Het handwerk vergt veel tijd, net als het inpakken, vertelt Blinksma.

Besmet

Klaasen en Blinksma waren zelf een van de eerste Nederlanders die besmet waren met het coronavirus. Soms worden ze nog herkend van het nieuwsitem dat destijds werd uitgezonden. “Laatst nog op Texel, waar we een grote levering brachten bij een winkel en vanuit de auto de weg vroegen, zei iemand: ‘Hee ben jij niet Edwin Klaasen?’”

Bakker Klaasen is vooral blij dat hij weer kan bakken in deze tijd, en dat hij niet hoeft stil te zitten. “Deze uitdagingen zorgen ook weer positieve vooruitstrevende bewegingen in dit tijdperk van ondernemen. En dat vind ik een mooie beleving om mee te mogen maken.”

bottom of page
Retailcode